Het is bijna niet mogelijk om goed schoon te maken zonder daar een stofzuiger bij te gebruiken. De best geteste steelstofzuiger is daarbij altijd nog het model dat bij de meeste gebruikers als favoriet geldt. Maar niet alleen de beste steelstofzuiger is belangrijk. Het is ook belangrijk om naar andere zaken te kijken. Er zijn namelijk ook in stofzuigerland de nodige trends waar je als gebruiker van kunt profiteren. Het is dus zeker de moeite waard om je hierin te verdiepen als je op zoek gaat naar een nieuw model om te gebruiken in de woning.

Stiller dan ooit tevoren

De belangrijkste trend in stofzuigerland is dat de modellen veel stiller zijn dan voorheen. Wanneer je kijkt naar de uitslag van de best geteste steelstofzuiger, dan zie je in het complete rijtje bij elk model staan dat de geluidsproductie minimaal is. Hier is door de fabrikanten ook echt aandacht aan besteed.. Juist de herrie van het stofzuigen was veel mensen een doorn in het oog. Daar is op deze manier dan ook een einde aan gekomen. Het is daardoor veel comfortabeler geworden om de ruimtes vrij van stof te maken. Dat is wel zo aantrekkelijk te noemen.

Niet slepen maar dragen

Een andere trend in stofzuigerland is dat de plaatsing van de stofzuiger verandert. De best geteste steelstofzuiger was altijd het model dat nog gewoon op de grond stond en meegesleept werd. De meeste fabrikanten zijn inmiddels echter bezig met modellen die op de rug gedragen worden. Sommige daarvan zijn zelfs al op de markt. Hoewel er volgens de testen nog wel wat verbeterpunten zijn, is het wel zo dat er steeds meer aandacht voor deze modellen komt. Dat betekent dus ook dat deze steeds meer een rol zullen gaan spelen in het schoonmaken van allerlei ruimtes.

Geheel op eigen gevoel

Een trend die al langer te zien is, is die van robotisering en autonomie. Het is weliswaar zo dat de best geteste steelstofzuiger nog het populairst is. De autonome robotstofzuigers zijn echter wel flink in opmars. Ze zijn steeds vaker te zien in allerlei huishoudens. Het is natuurlijk ook wel heel gemakkelijk wanneer je niet zelf het werk hoeft te doen. Je kunt de stofzuiger dan bijvoorbeeld programmeren om dat te doen wanneer jij er niet bent. Zo heeft niemand er last van en is het huis toch gewoon mooi schoon wanneer je weer terugkomt.

Batterij in plaats van snoer

Het snoer lijkt ook tot het verleden te behoren. De best geteste steelstofzuigers worden meer en meer op batterijen aangedreven. Dat is wel zo gemakkelijk, want het geeft je als gebruiker alleen maar nog meer bewegingsvrijheid. Dat is natuurlijk een goede zaak, want op die manier kan je daadwerkelijk in elke hoek komen en kan je in één keer doorwerken. De keerzijde is natuurlijk wel dat je er altijd op moet blijven letten of er nog voldoende energie in de batterijen te vinden is. Dit hoeft echter geen probleem te zijn voor wie goed oplet hierbij.

Nog schoner dan voorheen

Ook op de meer traditionele vlakken van het stofzuigen zijn nog altijd ontwikkelingen gaande. Zo is de kracht van de best geteste steelstofzuiger van nu vele malen beter dan die van de modellen die vroeger populair waren. Dat komt bijvoorbeeld doordat de filters veel beter zijn geworden. Ook met de wattages is door de jaren heen veel gedaan. Het valt op dat hier nog altijd ontwikkelingen zijn en dat je bijna niet meer van een trend, maar van een permanente ontwikkeling kunt spreken. Daar profiteren vooral de gebruikers van de stofzuigers natuurlijk in grote mate van.