Een eigen tuin is een enorme luxe. Natuurlijk wil je dan ook dat deze er mooi en uitnodigend uit zal zien. Helaas kost het onderhouden van een mooie en fleurige tuin doorgaans veel tijd. Tijd die niet iedereen heeft. Naast het onderhouden van je gezin, het hoofd boven water houden op het werk en bovenal genieten van je vrije tijd, blijft er weinig tijd over om te tuinieren. En dat is zonde, want hierdoor raakt je tuin al gauw overwoekerd en is deze soms zelfs niet meer fijn in gebruik. Gelukkig bestaat er voor deze groep mensen een goed alternatief om toch nog van mooie fleurige elementen in de tuin te kunnen genieten: kunstplanten buiten bij Leopoldflora.com.

Voordelen van kunstplanten in eigen tuin

Steeds meer mensen kiezen voor kunstplanten in eigen tuin. En dat is ook niet zo vreemd, want deze planten beschikken over enorm veel voordelen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

  • Kunstplanten zijn tegenwoordig niet meer van het echt te onderscheiden. De meeste kunstplanten worden gemaakt van kunstzijde. Dit materiaal komt qua uiterlijk en glans zeer dichtbij de uitstraling van een echte plant. Als je niet weet dat ze nep zijn, dan zal je het ook niet direct bij de eerste aanblik zeggen.
  • Wist je dat er vandaag de dag ook een enorm groot aanbod van kunstplanten buitenshuis te vinden is? Zo is het zelfs mogelijk om een gehele kunsthaag voor buiten aan te schaffen.
  • Kunstplanten gaan uiteraard ook veel langer mee dan een gewone plant. Zeker wanneer het je ontbreekt aan groene vingers. Dan kan het op de lange termijn uiteindelijk zelfs goedkoper zijn om een kunstplant aan te schaffen. Bovendien zijn exclusieve planten in de kunstversie vaak goedkoper, omdat er minder werk in heeft gezeten.
  • En last but not least: ze zijn natuurlijk geheel onderhoudsvrij! Dit betekent dat je minder tijd kwijt bent aan tuinieren en je tuintje er altijd prachtig bij zal staan. Zo bespaar je jezelf een hoop tijd, maar geniet je wel altijd van de prachtige aanblik van een fleurige tuin.

kunsthaag voor buiten

Voor welke planten kies je?

Maar welke planten zijn nu echt geschikt voor jouw tuin? Waarschijnlijk is je tuin op dit moment ingericht op echte planten. Gelukkig hoef je de indeling niet geheel te veranderen. Je kunt dezelfde indeling namelijk gemakkelijk aanhouden bij het plaatsen van kunstplanten. Vaak zijn dezelfde echte planten zelfs ook in de kunstvariant verkrijgbaar. Hierdoor ziet je tuin er niet eens direct anders uit, maar is hij enkel een stuk onderhoudsarmer. Bijna elke plant is tegenwoordig in de kunstvariant verkrijgbaar. Of je nu kiest voor een kunstpalm voor buiten of een fleurig stel bloemen. Werkelijk alles is mogelijk.

Kunstplanten voor buiten kopen: waar let je op?

Ben je overtuigd en wil je dolgraag (nieuwe) kunstplanten aanschaffen? Let er dan wel op dat je altijd kunstplanten voor buiten koopt. Bij de aanschaf van een kunstplant staat altijd aangegeven of deze voor binnen of buiten geschikt is. Wanneer je een kunstplant die voor binnen bedoeld is buiten zet, dan kan deze verkleuren en zelfs een non-realistische uitstraling krijgen. Dit komt doordat de plant niet is beschermd tegen UV-stralen en hitte. Met een kunstboom voor buiten bij Leopoldflora heb je direct de juiste eyecatcher voor jouw tuin gevonden. Nu is het alleen nog maar een kwestie van plaatsen en het genieten kan beginnen!