Ben je op zoek naar een verduisterend duo rolgordijn? Lees hier de laatste weef trends in verduisterend stof voor duo rolgordijnen.

Het verduisterend duo rolgordijn bestaat nog niet zo heel lang. De semi transparante stoffen voor duo rolgordijnen zijn licht doorlatend en soms komen alleen de donkere kleuren in de buurt van verduisterend.  Als de stof verduisterend is, wil het nog niet zeggen dat u uw ruimte volledig kunt verduisteren.  De wijze van montage speelt een hele belangrijke rol. Vaak menen we nog dat we een rolgordijn op het draai kiep raam moeten monteren en beseffen niet dat het in heel veel gevallen veel functioneler is door over de raam nis te monteren met een overlap.  Er komt dan aanzienlijk minder licht de kamer in.  Verder is voor een verduisterend duo rolgordijn de breedte van de dichte stroken erg belangrijk. Hoe breder deze zijn, hoe méér overlap ze hebben en er dus minder licht tussen de kieren binnen komt. Speciale onder latten die het doek van een duo rolgordijn dichter tegen elkaar drukken zijn hier een uitkomst.  Hierdoor wordt de tussenruimte tussen de twee lagen stof waaruit duo rolgordijnen bestaan aanzienlijk verkleind. Het voordeel is dat er dan minder licht tussen de kieren door schijnt.

Bijzondere drie dimensionale weefwijze

Een verduisterend duo rolgordijn wordt gelijktijdig in drie lagen geweven met verschillende garens.  De kern van het stof bevat altijd dicht geweven zwart garen. De buitenkant krijgt een tint of kleur. Onderstaande foto laat dit goed zien.Raamdecoratieshop

Foto: Raamdecoratieshop.nl

Duidelijk zijn de witte top lagen te zien en het verduisterende deel in het midden, dat met speciaal zwart garen is geweven.

Verfijnde techniek maakt méér mogelijk.

Door bij duo rolgordijnen de weeftechniek verder te verfijnen kan men in 2019 bijzondere stoffen voor het duo rolgordijn weven.  Deze stof uit de collectie van duorolgordijn.eu laat goed de laatste ontwikkelingen zien.  Het duorolgordijn krijgt een veel mooiere textuur en de stof is matter van kleur.  Hierdoor heeft deze een rijkere uitstraling gekregen. Het uiterst fijne garen zorgt ervoor dat er geen licht door de banen schijnt en alles goed verduistert.stof duorolgordijn

Naast alleen en stof zijn externe factoren ook belangrijk zoals hierboven al genoemd de wijze van monteren.

Montage tips:

  • Monteer altijd zo dicht mogelijk op kozijn of muur. Dit verkleint de kieren en er komt dan minder licht binnen.
  • Neem bij montage over de raam nis altijd een ruime overlap van 10 cm aan elke zijde.
  • Geeft de juiste hoogte door.  Het gordijn sluit dan precies op de vensterbank.