Eindelijk is de knoop doorgehakt. Je gaat binnenkort verhuizen. Een spannende tijd breekt aan. Een periode die je graag zo soepeltjes mogelijk ziet verlopen. Als je snel over een nieuwe woning wilt beschikken, is het natuurlijk wel belangrijk dat je je huidige woning zo spoedig mogelijk verkoopt. Toch zijn de meeste mensen wel bang dat dit een tijdje gaat duren. We hebben allemaal nog het rampenscenario in ons hoofd van toen de huizenmarkt in het slop raakte. Gelukkig is dat inmiddels zo goed als opgelost en vliegen woningen weer als zoete broodjes over de toonbank. Toch is hierbij een goede makelaar wel van essentieel belang. Dit klinkt echter makkelijker dan het in werkelijkheid is. Want waarop baseer je jouw keuze voor een verkoopmakelaar? Waar moet je op letten? Kies je lukraak voor een makelaar in Eindhoven omdat dit nu eenmaal een makelaar bij jou in de buurt is? Of let je ook op andere dingen? Wij geven 3 tips voor het vinden van de juiste verkoopmakelaar.

1.         Zoek naar een makelaar die het beste bij jou past

Vaak maken mensen de fout om voor dezelfde makelaar als hun vrienden, buren of familie te gaan. Wij raden echter aan om verder te kijken dan je neus lang is. Al hebben zij een onwijs goede ervaring gehad met deze makelaar, dan kan dit voor jou al heel anders zijn. Makelaars doen mensenwerk. Daarbij is het belangrijk dat het klikt tussen de partijen. Als jij geen klik voelt met de makelaar, kan je beter voor een andere kiezen. De makelaar moet goed bij jou passen, niet bij je buren. Bekijk daarom goed wat het aanbod van makelaarskantoren bij jou in de buurt is. Schroom je vooral niet om met meerdere makelaars in gesprek te gaan. Zo weet je wat de markt te bieden heeft en kan je een weloverwogen keuze maken.zoek makelaar die bij je past.v1

 

2.         Volg je gevoel

Nadat je meerdere makelaars gesproken hebt, kan het alsnog lastig zijn om een goede keuze te maken. Vrijwel iedere makelaar zal immers met een mooi verhaaltje komen. Zo kunnen ze zichzelf presenteren. Waar baseer je dan nog je keuze op?

Hierbij is het vooral belangrijk om je eigen gevoel te volgen. Het klikt of het klikt niet. Als je direct het gevoel hebt dat deze makelaar op dezelfde golflengte ligt en er alles aan gaat doen om jouw huis te verkopen, dan is de beslissing natuurlijk snel gemaakt. Al komt een makelaar misschien als goedkoopste uit de bus, dan betekent dit niet dat dit ook direct jouw keuze moet zijn. Kies je immers voor een makelaar die goed voelt of een makelaar die onbereikbaar is en waar je geen klik mee hebt? Dan is de beslissing snel gemaaktvolg je gevoel makelaar

3.         Welke vraagprijs zal hij jouw woning geven?

Natuurlijk wil je je woning niet alleen snel verkopen, maar hier ook nog eens een mooi bedrag aan overhouden. Tijdens een oriënterend gesprek met de makelaar zal hij vaak al een indicatie geven van de vraagprijs die hij wilt gebruiken. Zodra hij dit doet is het verstandig om door te vragen. Hoe is hij op deze berekening gekomen? Zo kom je meer te weten over de werkwijze van de makelaar. Niet iedere makelaar in Helmond zal immers dezelfde vraagprijs voor jouw huis gebruiken. Dit verschilt per werkwijze en makelaar. Vraag daarom gerust door, zo weet je of deze prijs redelijk is.