Om uw bed om te toveren tot een paradijs is het belangrijk om er rekening mee te houden dat elk detail van belang is. Om te beginnen een prettige basis, oftewel een bed wat aan uw wensen voldoet, maar ook de juiste kussens en deken kunnen uw hele bed/slaap-ervaring beïnvloeden. Als dit alles naar wens is kunt u naar de volgende details gaan kijken, zoals een perfect dekbedovertrek!

Satijn, katoen, linnen of toch een andere stof?

Dekbedovertrekken zijn er in allerlei maten en soorten. Het is natuurlijk belangrijk dat dit aan al uw wensen voldoet en ervoor zorgt dat u met alle liefde onder uw dekentje kruipt! Hou er rekening mee dat uw dekbedovertrek het juiste formaat heeft, uw wilt namelijk niet eindelijk uw gewenste overtrek hebben om er vervolgens achter te komen dat deze niemand om uw geliefde deken past.
De populairste stof is zonder twijfel katoen. Deze stof staat bekend om haar duurzaamheid, wat betekent dat u er lang van kunt genieten. Daarnaast is katoen een stof die ademt terwijl het wel goed vocht absortbeert – geen klam gevoel meer in bed voor u met een katoenen dekbedovertrek. Een andere stof is satijn, welke ook van katoen is, maar door een bepaalde weeftechniek voelt deze stof enorm glad aan. Deze manier van weven zorgt ervoor dat deze dekbedovertrek luxer ogen en minder warm aanvoelen dan katoenen dekbedovertrekken. Een stof die vooral bijzonder lang mee gaat is linnen, al betekent dit niet dat het niet prettig is om onder te slapen. De stof ademt en neemt moeiteloos vocht op, oftewel het voldoet aan de belangrijkste voorwaarden voor een dekbedovertrek.dekbedovertrek Satijn, katoen, linnen of toch een andere stof

Een stof kiezen

Er zijn verschillende manieren om uw ideale dekbedovertrek te vinden. Zo kunt u naar een winkel gaan om de stoffen even te voelen, maar u kunt ook online rondkijken waar ontzettend veel informatie te vinden is. Bekijkt u bijvoorbeeld eens deze pagina van Bedsupply , hier kunt u alles vinden over dekbedovertrekken!