PVC vloeren zijn een populaire keuze voor veel huiseigenaren vanwege de betaalbaarheid, de duurzaamheid en het eenvoudige onderhoud. Er zijn echter enkele nadelen aan dit type vloerbedekking waar u zich bewust van moet zijn voordat u een definitieve beslissing neemt. Wanneer u van plan bent om een PVC vloer te kopen, is het goed om eerst op onderzoek uit te gaan. Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen van PVC vloeren? In deze blog helpen we je en zetten we de voordelen en nadelen op een rijtje!

Voordelen

PVC vloeren zijn zeer betaalbaar, dit maakt het mogelijk voor elke gezinshuishouden daarnaast is het is ook uiterst duurzaam, waardoor het een goede investering voor uw huis is.Verder zijn PVC vloeren zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden en zijn er geen vereisten of speciale zorg of behandeling nodig. Ook is dit type vloer is verkrijgbaar in een breed scala van kleuren en ontwerpen, dus u kunt gemakkelijk een vinden die past bij het decor van uw huis. Denk hierbij aan een visgraat vloer, klikvloer of tegels. Ook is het in diverse kleuren aanwezig. Denk aan zwart, bruin, ancraciet en grijs!

Nadelen

PVC-vloeren kunnen moeilijk te installeren zijn, dus u moet wellicht een professional inhuren, echter zijn er veel professionals die je willen helpen. Verder kan het zo zijn dat  PVC-vloeren glad zijn, dus het is mogelijk dat ze niet de beste keuze voor ruimtes waar veiligheid van belang is. Echter zijn er ook PVC vloeren beschikbaar met antislip, wellicht is dit dan een optie voor u.

Wij hopen dat u door middel van deze blog wat meer te weten bent gekomen over PVC vloeren. Veel plezier met uw verdere zoektocht!