Wil je graag buiten koken, maar weet je niet hoe? Geen zorgen, wij helpen je op weg! In dit blogartikel geven wij 4 tips om je keuken naar buiten te brengen. Zo kan iedereen genieten van eten bereid in de frisse buitenlucht.

Tip 1: Schaf een buitenkeuken aan

Als je wilt kunnen koken in de buitenlucht, is het verstandig om een buitenkeuken aan te schaffen. Dit is een speciale keuken die geschikt is voor gebruik buitenshuis. Er zijn verschillende soorten en maten buitenkeukens verkrijgbaar. Kijk hierin goed naar de afmeting en het gebruikte materiaal. Een buitenkeuken van douglas hout heeft bijvoorbeeld een hele andere look dan eentje van betonlook/steen.

Tip 2:  Zorg dat je buren geen last hebben van stank

Als je gaat koken in de buitenlucht, is het belangrijk dat je buren geen last hebben van stankoverlast. Zorg ervoor dat je de buitenkeuken bij voorkeur op een afgelegen plek hebt staan.

Tip 3: Een buitenkeuken met koelkast

Wat veel mensen vergeten is een koelkast in hun buitenkeuken. Dit  is echter wel handig, want dan hoef je niet steeds naar binnen om iets te pakken uit de koelkast. Bovendien is zo’n koelkast helemaal niet duur, en vooral in de zomer is het heerlijk om een koud drankje bij de hand te hebben tijdens het koken.

Tip 4:  Een afdekhoes voor je buitenkeuken

Als je buitenkeuken staat, is het belangrijk dat je deze afdekt met een afdekhoes. Op die manier blijft je keuken schoon en netjes, en hoef je niet bang te zijn voor vieze vlekken of etensresten. Een afdekhoes is ook handig om de keuken mee te beschermen tijdens hevige stormen.

Wij hopen dat je wat hebt aan onze tips! Breng vooral veel plezier in het koken in de buitenlucht, en vergeet niet om je buren te informeren als je van plan bent om regelmatig te gaan koken! Nodig ze gerust eens uit ;).