Je eigen avocado planten en je eigen avocadoboom in je tuin? Dit klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. Avocado’s zijn niet alleen erg populair maar ook erg lekker en gezond. Wie lust er nu niet een broodje avocado? Gooi de volgende keer de pitten van jou aangebroken avocado niet weg maar bewaar ze om je eigen boom te kunnen kweken in je tuin. Wij vertellen je precies hoe je dit kunt doen.

Belangrijke basisstappen

Basisstappen voor het planten zijn eerste ervoor te zorgen dat de pit goed schoon is. Ten tweede gebruik je tandenstokers om de pit op zijn plaats te houden. De helft van de pit moet ondergedompeld zijn, de andere helft moet droog blijven. Als derde stap, plaats je de pit op een glas water op een locatie binnenshuis waar de pit voldoende zonlicht ontvangt. Daarna wacht je tot de pit ontkiemt. Dit kan tussen de 4 en 12 weken duren, maar het is het wachten zeker waard!

Stap vijf: plant de boom. Wanneer de plant na een tijd ongeveer 15 centimeter hoog is kun je deze gaan planten. Het is niet lastig, maar je moet wel even opletten. Gebruik een pot met een diameter van minstens 20 centimeter. Gebruik goede potgrond bij het planten. Let erop dat je de pot niet helemaal ingraaft; dit kan ervoor zorgen dat er ondergrond rotting ontstaat waardoor de avocadoplant niet doorgroeit. Bij stap 6 heb je een ware avocadoboom in je tuin staan!

Jouw Belgisch hardsteen aanrecht onderhouden

Belgisch hardsteen is goed te vergelijken met marmer, maar het bijzondere aan Belgisch hardsteen zijn de fossielen die ontstaan en gestorven zijn. Tijdens het productieproces ontstaat er een nieuwe laag die bekend is als Belgisch hardsteen.

Belgisch hardsteen onderhoud is niet heel moeilijk noch tijdrovend. Gebruik bijvoorbeeld voedende producten en geen agressieve schoonmaakmiddelen. Zorg er ook voor dat je zuinig bent op het aanrecht.