Een leven zit vol met mooie ervaringen en minder mooie ervaringen. Deze ervaringen wil je herinneren en later terug kunnen halen en opnieuw ervaren. Deze herinneringen kunnen ook iets toevoegen aan de woonkamer van je huis. Dit kan je doen door foto’s terug te laten komen op originele manieren, maar ook door souvenirs en teksten te plaatsen in de woonkamer. Dit alles moet er voor zorgen dat je gebeurtenissen kan herbeleven, en dat je de sfeer van de woonkamer persoonlijker en leuker kan maken.

Foto’s

Foto’s laten herinneringen het beste naar voren komen. Dit is ook de reden dat je op veel plekken mensen foto’s ziet maken. Als je naar een concert gaat zie je mensen veel filmen, en als je naar een museum gaat zie je mensen weer veel foto’s maken. Dit doen mensen allemaal om later terug te kunnen kijken naar de foto’s, en om de ervaringen te delen met andere mensen. Foto’s van herinneringen kunnen verder ook een mooie toevoeging zijn aan het interieur. Zo kan je foto’s terug laten komen in mooie lijstjes, maar kan je ook een mooie fotocollage maken en plaatsen op de muur. De mogelijkheden om een foto terug te laten komen in de woonkamer zijn groot. Een originele manier is om foto’s te drukken in hexagon vorm. Dit is een zeshoekige vorm en brengt net even wat anders dan de standaard vierkante en rechthoekige vormen. Met hexagons kan je een mooie collage maken, waar je zelf kan kijken hoe groot dit moet zijn en in welke vormen je dit op de muur wilt hebben. Verder is het ophangen van deze gedrukte foto’s ook makkelijk. Je hebt geen gereedschap nodig, dit kan je gewoon doen doormiddel van een ophangsysteem. Een hexagon foto is leuk, maar een mooie foto op canvas of fotobehang kan ook een leuke optie zijn om foto’s terug te laten komen.

Hoe kan je herinneringen terug laten komen in de woonkamer

Souvenirs

Een souvenir is uit het frans vertaald ‘om te herinneren’ en is iets wat veel mensen kopen als ze op vakantie zijn geweest. Een souvenir uit een land waar je bent geweest kan iets heel leuks zijn om aan je interieur toe te voegen. Een souvenir geeft je een reden om terug te denken aan de periode die je ergens hebt doorgebracht, en kan daarnaast ook iets toevoegen aan de sfeer van de woonruimte. Dit ligt er natuurlijk wel aan wat voor een souvenir je koopt. In veel landen zijn er veel producten van een lage kwaliteit, die je na even gebruik alweer weg kan gooien. Daarom is het beter om souvenirs te kiezen die niet of nauwelijks hun glans of andere waarde verliezen. Een souvenir kan je mooi plaatsen op verschillende meubels, maar je kan ze ook ophangen aan de muur voor een ander effect. Een souvenir geeft je genoeg mogelijkheden om extra sfeer te brengen Dit kan je door zeer creatief te zijn, maar ook door het object gewoon te plaatsen.

Teksten

Bepaalde inspirerende teksten, quotes of andere citaten kunnen je terug brengen naar een bepaalde gebeurtenis in het verleden. Deze teksten kunnen ervoor zorgen dat je herinneringen gaat ophalen, en kunnen je daarnaast motiveren in de rest van je leven. Een bepaalde inspirerende tekst laten terug komen in de woonkamer kan zeker een mooie toevoeging zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden om een tekst terug te laten komen. Dit kan je doen door het gebruik van muurstickers of muurschilderingen, maar kan ook door de teksten te laten drukken op een kussen of ander meubelstuk. De teksten kan je in normale vorm laten terugkomen, maar je kan ook kiezen voor bepaalde verlichting of andere opmaken. Tekst in bepaalde verlichting kan net even een wat andere sfeer meebrengen in de woonkamer.