De gang is vaak een relatief smalle ruimte. In het bijzonder wanneer je deze vergelijkt met de woon- of eetkamer die vaak aansluiten op de hal. Reden genoeg om de gang op een efficiënte manier in te delen. Afhankelijk van de beschikbare ruimte kun je voor verschillende meubelstukken kiezen. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan een kapstok, maar ook aan een authentiek halbankje. Het kan immers prettig zijn, wanneer je tijdens het aan- of uittrekken van je schoenen kort kunt gaan zitten. halbankje

Of wat te denken van je partner en kinderen, die maar niet willen opschieten. Met een klein bankje in de hal hoef je niet te blijven staan!

Voldoende ruimte voor je schoenen in de hal

Schoenen zijn ontzettend belangrijk voor veel mensen. Sommige mensen geven hier duizenden euro’s aan uit of vragen er zelf duizenden euro’s voor! Kies je voor een strak en modern schoenenrek? Of geef je de voorkeur aan een afgesloten schoenenkast? schoenenrek

Beide meubelstukken hebben voor- en nadelen. Het fijne van een schoenenrek is het gemak bij het oppakken en wegzetten van schoenen. Daarbij laat het zeker een kleine gang minder krap ogen. Een schoenenkast voorkomt vervelende geurtjes in de gang en zorgt er daarbij voor dat afgetrapte sportschoenen niet in het zicht staan, wanneer iemand je woning binnenkomt. Wat past het beste bij jouw gang?

Laat een gang groter lijken met spiegels

Het kan een slimme keuze zijn om spiegels op te hangen in de gang. Met een spiegel laat je ruimtes groter lijken! Datzelfde geldt voor het gebruik van een metalen deur richting de woon- of eetkamer. Het metaal wordt hierbij gecombineerd met glas. Je kunt hierdoor door de gang heen kijken, wat de ruimte groter laat ogen. Ideaal wanneer je een hele smalle gang hebt in huis. Daarbij is het een extra motivatie om de gang opgeruimd en schoon te houden!

Vergeet de accessoires niet in de gang

Let bij het inrichten van de gang niet alleen op de praktische aspecten. Zorg ook dat de gang van enkele accessoires voorzien wordt. Kies bijvoorbeeld voor een aantal hangende planten aan de muur of monteer een plankje waarop je ze kunt zetten. Het geeft de gang direct meer kleur! Datzelfde geldt voor een laagje verf op de muur of het gebruik van behang. Een paar stroken behang zijn vaak al voldoende om de hal gezelliger te maken.

Tip: hang een grote lamp op als eyecatcher! Het trekt direct de aandacht weg bij bijvoorbeeld een hoekje met paraplu’s.