Een veranda in je tuin is ideaal vanwege meerdere redenen. Je kan genieten van het mooie weer en als ‘s avonds kouder wordt zit je mooi beschut. Nu je weet waarom jij een veranda nodig hebt, is er nog de vraag, hoe richt je het leuk en gezellig in? Dat kan nog best een uitdaging zijn. Om te zorgen dat jouw veranda straks het mooist is ingericht van de hele buurt, hebben wij een aantal tips.

Bepaal het doel

Hoe ben jij van plan gebruik te maken van je veranda? Heb jij dagelijks mensen over de vloer voor een gezellig etentje, ben jij meer van het relaxen of wil je in de winter buiten kunnen zitten? Bij elk doel zijn er weer andere dingen om rekening mee te houden. Als jij weet dat je veel gasten gaat ontvangen en entertainen in je tuin, is een buitenkeuken plaatsen op zich geen slecht idee. Zie jij jezelf meer een rustmoment pakken, dan kan je een lekkere loungebank neerzetten.

De styling

Nu jij het doel doel weet, is het veel makkelijker om de bijbehorende accessoires te kiezen. Accessoires bepalen de sfeer. Als jij gezelligheid wilt creëren kan je kiezen voor het ophangen van dunne gordijnen, het neerleggen van zachte kleden en het neerzetten van kaarsen. Met accessoires is het verleidelijk om elk potje en plantje uit de Intratuin in je veranda te zetten, maar pas op dat je hier niet in doorschiet. Er moet ook nog ruimte overblijven voor de tuinmeubelen. Een lange tafel voor de etentjes met je vrienden, de hangmat waarin jij het boek gaat lezen die al maandenlang op de planning staat, of een vuurkorf voor date night.

Inrichten per seizoen

Het zou zonde zijn als je alleen maar van je veranda kan genieten in de zomer, toch? Niets houdt je tegen om er ook in de winter lekker te gaan zitten. Het inrichten van een veranda in de winter is wel iets anders dan in de zomer. Om te voorkomen dat jij straks met klapperende tanden in de tuin zit, kan je glazen schuifdeuren plaatsen. Zo heb jij geen last van wind en regen. De schuifdeuren kunnen natuurlijk weer open als het zonnetje begint te schijnen. Ook kan je kiezen voor een openhaard of warmtelampen voor wat extra warmte. Nu alleen nog een warm kleed en een kopje thee erbij en jouw veranda is klaar voor elk seizoen. Zie jij jezelf al zitten?