Een led paneel is in heel veel situaties toepasbaar. Meestal worden ze ter vervanging van een inbouw TL armatuur gebruikt. Gek is dat ook niet. Led panelen beschikken namelijk over heel wat meer voordelen ten opzichte van een inbouw TL armatuur. Toch is nog niet iedereen hiermee bekend. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. In onze blog lees je precies waarom je voor een led paneel zou moeten kiezen. Nieuwsgierig geworden? Wij zetten de 3 grootste voordelen snel op een rijtje.

1.    Hygiënischer

Vooral in openbare gebouwen wordt er vaak geklaagd over het gebrek aan hygiëne wanneer het gaat om een inbouw TL armatuur. Deze wordt vaak onverhoopt overgeslagen tijdens het schoonmaken. Iets wat niet wenselijk is, want een dergelijk armatuur beschikt over verschillende roosters die snel vies kunnen worden. Stof wat zich ophoopt, spinnenwebben die vormen, dat is uiteraard allemaal niet bevorderlijk voor de gezondheid. Met een led paneel los je dit probleem eenvoudig op.

Led panelen zijn net als het systeemplafond gewoon helemaal plat. Hierdoor kan er geen stof ontstaan tussen naden, kieren en roosters. Bovendien is het led paneel zelf ook zeer eenvoudig schoon te maken. Doordat deze geheel glad is van structuur, kan je deze gemakkelijk en snel afnemen met een doekje.

Nog een bijkomend voordeel: led panelen geven – mede doordat ze beter schoongemaakt worden – altijd een betrouwbaar licht. Dat komt doordat TL buizen beïnvloed kunnen worden door het vuil. Vaak wordt enkel het zichtbare vuil verwijderd. Terwijl er zich in de buizen allemaal aanslag ophoopt. Dit is van invloed op zowel de lichtopbrengst als de helderheid van het licht.

2.    Zeer lange levensduur

Natuurlijk beschikt een led paneel ook over alle andere standaard voordelen van normale ledlampen. Dat betekent dus ook dat er wordt gesproken van een zeer lange levensduur. Dit in tegenstelling tot veel andere soorten verlichting. Ook TL verlichting – wat voorheen juist als zeer duurzaam werd beschreven – haalt het niet qua levensduur. TL buizen zullen alsnog regelmatig kapot gaan. Een led paneel gaat echter gemakkelijk zo’n 15 tot 20 jaar mee.Zeer lange levensduur

Dit levert in openbare gebouwen nog een bijkomend voordeel bij. Bij sommige gebouwen is de verlichting namelijk zo diep in het systeemplafond verwerkt, dat deze enkel vervangen kan worden door een vakman. Dat kost niet alleen veel tijd, maar brengt ook nog eens een heleboel extra kosten met zich mee. Met led panelen weet je zeker dat je je over dit probleem een (zeer) lange tijd geen zorgen hoeft te maken.

3.    Lagere energierekening

En last but not least… de besparing op de energierekening natuurlijk! Dit is wellicht de meest voor de hand liggende reden om voor een led paneel te kiezen. We weten allemaal dat je met led verlichting kunt besparen, maar wist je ook dat deze besparing tot maar liefst 50% ten opzichte van TL verlichting kan oplopen?

Deze besparing komt met name doordat een led paneel veel efficiënter werkt dan TL verlichting. Het licht gaat precies de kant op waar jij dit wilt. Bij TL buizen is dit niet mogelijk en gaat veel van het licht verloren, doordat deze precies een andere kant uitwijst. Hierdoor heb je uiteindelijk minder licht nodig voor hetzelfde resultaat!