Pluk het septembergeluk

  • Geplaatst op
Pluk het septembergeluk

Maart heeft de naam zijn staart te roeren, maar september schudt geregeld schaamteloos met het gehele lichaam. De pepernoten liggen al in het schap, maar de tuindeur staat nog open. Je wilt dat zomerjurkje nog graag aan, maar pakt wel voor de zekerheid een vestje mee. En een regenjas. Dat is de maand september ten voeten uit.

September kan het nóóit fout doen. Waar juli en augustus worden afgestraft als ze niet presteren, wordt iedere mooie dag in september bewierookt en opgehemeld. Een mooie nazomer is altijd een bonus, en komt tot ver in februari ter sprake. Voor september is het zóveel eenvoudiger om herinneringen te maken. September brengt louter geluk.

Qua interieur schakelen we in september om. We bereiden het huis alvast voor op wat gaat komen, maar we houden het voorlopig luchtig. De winterse setting schuiven we nog even koppig voor ons uit. Met de Bananenboom en de Monstera halen we alvast het groen binnen, voor als de tuin het even af laat weten.

Combineer dit met industriële en minimalistische elementen. Mix en match met stoelen, zoals dat favoriete theehuisje in dat leuke vakantieland dat ook heeft gedaan. Je hebt de foto’s daarvan nog op je telefoon staan. Alles mag. Boeken op tafel. Drankje erbij. September is fantastisch. Pluk dat septembergeluk.