Binnen is het nieuwe buiten

  • Geplaatst op
Binnen is het nieuwe buiten

Oktober en november zijn van die maanden die je overkomen, onderweg naar ‘iets leukers’. De zomer ligt achter ons en de feestdagen dobberen aan de horizon. We moeten er even doorheen! 

Je hoopt nog op een dagje strand, maar je weet dat het uitdraait op warme chocolademelk met verse appeltaart. We maken er maar het beste van! In oktober en november mag je jezelf ‘een onsje meer’ verwennen. Het verlies van een zomer die voorbij vloog zit diep. In de tuin trotseert een laatbloeier nog de waarheid, gegeseld door regen en wind.    

Door een nat raam kijk je vol zelfmedelijden naar hetgeen een paar weken terug nog je paradijsje was: de tuin waar je ’s morgens koffie dronk om wakker te worden, en ‘een glas wit’ als de slaapkamer nog té warm was.

Dan is er maar één remedie: we halen buiten naar binnen. We zetten de kachel hoog en maken onze inrichting óók warm. Met vachten, plaids en kussens. 1 plant is geen plant, dus we kiezen voor overdaad. Warm kleed op de vloer, genoeg zitruimte en dan fijn tegen elkaar aankruipen. Binnen is het nieuwe buiten!