Better an oops than a what if

  • Geplaatst op
Better an oops than a what if

Het is een veel voorkomend issue; gaan samenwonen terwijl jullie allebei al een inboedel hebben gekozen. Vaak heeft de partner een andere stijl gekozen dan jij en dit kan wel eens botsen. Stel, je man houdt van industrieel en sober, terwijl jij houdt van kleurrijk en overdadig. Soms is een compromis een oplossing, maar probeer dit te vermijden. Je kan beter een keer de plank misslaan dan denken “what if?”. Jullie moeten je er allebei helemaal thuis voelen.

Kijk goed naar de omgeving waarin jullie gaan samenwonen. Welke vloerbekleding ligt er en wat stralen de wanden uit? Vaak zijn dit ‘vaste gegevens’ van je woning, dus probeer hier rekening mee te houden. De meest onverwachte combinaties zijn het leukst, dus sluit niets uit.

Door te proberen en te experimenteren kunnen jullie jezelf nog wel eens verrassen. Stijlen hoeven niet per se te matchen. Hebben jullie allebei een goed gevoel over de setting en meubels, dan werkt het gewoon. Voor jullie.

In de setting van de afbeelding hebben we dat gedaan door meubels uit verschillende stijlen te combineren. Een rotan stoel met een industrieel dressoir. Niet voor de hand liggend, maar tóch een interessant plaatje. Het stoere betonlook behang samen met een vrolijk vloerkleed. Rotan met staal.

Keep open minded!